Kleinur - faworki - to coś co ludzie w Islandii kochają, skręcone pączki. Wypróbuj ten przepis.
Składniki Islandzkie Kleinur Islandzkie pączki
Islandzkie pączki krok po kroku
Wymieszać mąkę, cukier, amoniak piekarza i proszek do pieczenia. Mieszać w miękkiej margarynie i następnie jaja i mleko, a następnie szczypta kardamonu. Wyrobić aby ciasto było dość miękkie. Unikaj nadmiernego ugniatania. Spłaszczyć ciasto cienko, pokroić w paski (te powinny być od 5-10 cm szerokości, a następnie pokroić w romby. Wytnij małą szczelinę w środku każdego diamentu i delikatnie jeden koniec przewiń przez szczelinę, do skrętu. Rozgrzać tłuszcz do smażenia. To musi być bardzo gorące, i osiągnie właściwą temperaturę, smażyć przez około 1-1 1/2 minut.
Jeśli używasz frytkownicy, podgrzać olej do temperatury maksymalnej.
Rejkiawik (Reykjavik) i okolice - Lista Top 10 atrakcji turystycznych![]() Reykjavík to najdalej wysunięta na północ stolica świata, zwana jako Bay of Smoke, zadziwia o każdej porze roku. Stolica krainy lodu i ognia leży w w południowo-zachodniej Islandii, na południowym br... |
Wyspy Owcze - Na Atlantyku.. Gdzieś pomiędzy Islandią, a Norwegią![]() Dlaczego warto wybrać się na Wyspy Owcze? Piękne sceneria.. Piękne widoki. Zielony, pofałdowany, górzysty krajobraz porośnięty trawą - w oddali pasące się owce. Teren przecinają liczne doliny, a ... |
Wakacje w Islandii? Nie zapomnij o ubezpieczeniu!![]() Islandia kusi co roku turystów swoim surowym pięknem. Choć nie jest to standardowy kierunek podróży, to coraz więcej osób zamiast na wy... |